Læserbrev: Nogle holder ikke af natur

Nogle holder ikke af natur

Af Svend Erik Olesen medlem af Enhedslisten

Bragt i Nordjyske 21. oktober 2019 under lokaldebat.

 

Om den vilde, grimme natur:

Hver dag går jeg tur med hunden – både for hundens og for lægens skyld. Jeg går fra mit hjem i Farsø ned ad Gråbølle. Her er der et nyere fortov samt cykelsti på begge sider af vejen. 

På den ene side er der langs fortovet en skråning op til en dyrket mark. På skråningen kunne jeg hele foråret og forsommeren glæde mig over vilde blomster og usædvanligt mange sommerfugle, der flagrede i vejret, når min skygge ramte dem. 

Pludselig en dag var noget helt forkert. Ingen blomster eller sommerfugle. Alt var slået ned.  Skråningen var tydeligvis ikke længere et stykke natur, der ville være sig selv bekendt. Skamfuld, så den ud. 

Jeg tænkte på at rette henvendelse til kommunen, men de har jo så meget at se til. 

Nu læser jeg i Nordjyske, at fra 2022 skal min yndlingsrabat ikke længere slås ned. Men hvorfor skal rabatten ødelægges i 2020 og 2021? Nå, det kræver nok en del planlægning at lade være at slå græsset.

Venstre er, ifølge et par af partiets landmænd i byrådet, bekymret for, at borgerne vil synes, det ser sjusket ud, når naturen ikke længere ødelægges. Nogle mennesker holder ikke af naturen. Den er ikke pæn. Derimod er kulturlandskab i form af dyrkede marker og veltrimmet græs for disse mennesker den rigtige natur. 

Ved det modsatte fortov ned ad Gråbølle er der ligeledes en skråning. Men, den er året rundt gold uden anden farve end sort og uden synlige insekter. Jorden eroderer og halvdelen af fortovet er derfor jord fra skrænten.

En dag jeg gik forbi, var en gartner i færd med at sprøjte ved denne skrænt. Jeg spurgte, hvad hun sprøjtede med. Hun fortalte, at det var Round Up og at det i hvert fald var uskadeligt. For hvem mon?