Læserbrev: Et monster af et svømmecenter

Et monster af et svømmecenter

Af Svend Erik Olesen medlem af Enhedslisten

Bragt i Nordjyske d. 12. september 2019 under Lokaldebat.

 

Den Himmerlandske Vestkyst kan præsentere pragtfulde strande ved Løgstør, Lendrup, Rønbjerg, Trend, Ertebølle, Hvalpsund m. fl. og har over 100 km kystlinie. Strandene er populære hos både de lokale og turisterne. Men vores byrådspolitikere foretrækker klorluft og dårlig akustik.

Et monster af et svømmecenter – et af Nordjyllands største – med 50 m bassin, udspringsbassin, varmtvandsbassin og friluftsbassin bliver næste gigantprojekt for vores kommune. 15 mio i år samt de næste tre år og 30 mio i lånegaranti. Et van(d)vittigt projekt. Allerede nu begynder man at få abstinenser, for det er samme beløb Omfartsvejen var budgetteret til. Vejen, der indtil nu har nået 130 mio i omkostninger. Men, politikerne har tænkt sig rigtig godt om denne gang, siger de.

Sådan et projekt er vel godt gået af en mindrebemidlet kommune, der hvert år modtager hjælp fra  ”rige” kommuner. I øvrigt er der børn i København, der står på venteliste i årevis for at komme på svømmehold.

I forvejen er en svømmehal langt det dyreste projekt for en kommune mht driftsomkostninger, men dette center vil have et enormt forbrug af både varmeenergi og el-energi. Kommunen anslår, at man må afsætte 6 mio om året til drift af svømmecentret. Men, mon ikke den voksende miljøbevidsthed vil øge driftsomkostningerne eksplosivt. Et sådant projekt er jo ikke specielt miljøvenligt. Tænk, hvor mange hjemmehjælpere, pædagoger mm, der kunne ansættes for de årlige driftsomkostninger til denne pjaskebalje.

Byrådsmedlemmer taler med beklagelse om, at man nu ikke de kommende år har råd til større anlægsarbejder. Ingen beklagelser over besparelser hos de ældre, som grædende ikke forstår, hvad der sker. 

Ikke kun klor bør give dårlig smag i munden, når politikerne om nogle år kan plaske rundt i den kæmpemæssige pjaskebalje. Vore byrådspolitikere prioriterer forkert. Ekstravagant anlægskærlighed frem for menneskekærlighed.